Katrijn Conjaerts
1e plaats Kamer // Kieskring Limburg

 

Jongeren zijn vaak van nature idealistisch. Dat is onze kracht. Wij aanvaarden geen antwoorden als 'omdat het altijd al zo geweest is'.
 

29 jaar

Rechten

Schepen van wonen en milieu in Overpelt Juriste in een notariaat

Parkstraat 10 bus 1 3900 Overpelt

0474 77 57 72

katrijn_conjaerts [at] yahoo.com

Pak het probleem aan bij de bron

Sinds de laatste lokale verkiezingen is Katrijn als ‘jonkie’ in het Overpeltse schepencollege terecht gekomen. Met de bevoegdheden wonen, energie en milieu staat ze er al twee jaar haar mannetje. Nu is ze de jongste lijsttrekker van Groen.

Groen heeft in totaal 98 jongeren op de lijst staan. Waarom moeten jongeren hun kans krijgen?

“Jongeren zijn vaak van nature idealistisch. Dat is onze kracht. Wij aanvaarden geen antwoorden als ‘omdat het altijd al zo geweest is’ of andere dooddoeners. Verandering begint altijd bij jongeren. We weigeren alles klakkeloos te aanvaarden. En terecht.”

Je bent ook de jongste lijsttrekker van Groen. Vereerd?

“Absoluut! Dat is een bevestiging dat er bij Groen geluisterd wordt naar jongeren, dat er rekening gehouden wordt met onze mening. Groen staat open voor vernieuwing en verandering, en dat geeft me een ongelofelijk positief en motiverend gevoel. Als ik een reden zocht om me nog meer in te zetten voor een meer rechtvaardige maatschappij, dan hebben de partij en de leden me deze hiermee gegeven.”

Jongeren zijn vaak van nature idealistisch. Dat is onze kracht. Wij aanvaarden geen antwoorden als 'omdat het altijd al zo geweest is' of andere dooddoeners.

Stel dat je verkozen raakt, in welke thema’s wil je je dan vastbijten?

“Mobiliteit. De files kosten elk jaar miljoenen aan de economie en fijn stof zorgt voor veel gezondheidsproblemen. We moeten verre verplaatsingen met het openbaar vervoer sneller maken dan die met de auto. Daarnaast moeten we zorgen dat korte verplaatsingen meer met de fiets gebeuren. Dat betekent het openbaar domein inrichten in functie van de fietser, maar ook werkgevers en werknemers blijven sensibiliseren.”

Jong Groen lanceert deze verkiezing zelf ook vijf speerpunten. Welk thema draagt jouw voorkeur weg?

“De GAS-boetes. Als schepen bind ik de strijd aan met zwerfvuil. GAS-boetes mogen dan wel een snelle oplossing zijn, als juriste én als mens ben ik overtuigd van de noodzaak van de scheiding der machten. Degene die de wet schrijft, kan niet degene zijn die de overtreding ervan bestraft. Het is typisch voor deze regering om problemen op te lossen met ondoordachte, halfslachtige oplossingen. Pak het probleem bij de bron aan, namelijk het falende justitiebeleid, in plaats van met knip-en-plakwerk onze rechtsbasis aan te tasten.”