Jeremie Vaneeckhout
3e plaats Kamer // Kieskring West-Vlaanderen

 

Ook grote vermogens en vervuilers moeten hun verantwoordelijkheid nemen.
 

28 jaar

Meer dan jong alleen

Waarom vind je het belangrijk om als jongere deel te nemen aan de verkiezingen?

“Jonge mensen kijken vooruit en hebben de energie en goesting om oprecht iets positiefs met hun leven te doen. De cynische toon van veel volwassenen over jongeren is ongepast. Ik merk regelmatig dat onze generatie er echt in slaagt om niet enkel voor jongeren, maar om voor allerlei belangen op te komen.”

Ook grote vermogens en vervuilers moeten hun verantwoordelijkheid nemen.

En waarom dan de keuze voor Groen?

“Groen heeft inderdaad een eigen stijl van aan politiek doen. Het is bij ons vanzelfsprekend dat we luisteren naar mensen en afgaan op objectieve cijfers en gegevens. De afgelopen dertig jaar hebben bovendien bewezen dat de groene partij vaak als eerste de problemen aankaart die op ons af komen.”

Zijn er thema's die je nauw aan het hart liggen of dossiers waarin je je helemaal zou willen vastbijten als je verkozen zou raken?

“Ik wil me focussen op ons belastingsysteem. Op dit moment houden gewone werknemers en KMO's ons systeem recht, wat niet alleen onrechtvaardig, maar ook onverstandig is. Ook grote vermogens en vervuilers moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Op die manier groeien we naar een economie die voor iedereen leefbaar en rechtvaardig is.”

Tot slot, hoe schat je de kans op zetels in West-Vlaanderen in?

“We gaan resoluut voor winst in onze provincie. Bart Caron en Wouter De Vriendt hebben de afgelopen jaren sterk werk geleverd in het parlement. Dat werk moet op zijn minst worden verdergezet. Maar we hopen natuurlijk dat we zo sterk mogelijk onze stem kunnen laten horen, zodat we kunnen wegen op de besluitvorming.”

Je hoopt op regeringsdeelname?

“Ja, je doet aan politiek om verantwoordelijkheid op te nemen. Dat kan je best vanuit de regering. Maar het zou natuurlijk onzinnig zijn in een regering te stappen waarin je niets kan verwezenlijken.”